Βήματα για εγκατάσταση και synchronization του Ethereum blockchain

Βήματα για εγκατάσταση και synchronization του Ethereum blockchain

Ο τρόπος για να κάνετε deploy contract, mining και διαχείριση Ether είναι μέσω του mist wallet.

Αν όταν κατεβάσετε το mist wallet στο tab develop > network σας βγαλει test-net morden θα πρέπει να αλλάξετε test network. Για να το κάνετε αυτό:

 • Κατεβάζετε το Geth που είναι ένας client σε command line για να τρέχετε κόμβο στο blockchain. https://github.com/ethereum/go-ethereum/wiki/geth.
 • Πριν ξεκινήσετε να συγχρονίζετε το mist wallet με την τελευταία έκδοση του blockchain, ανοίξτε το Geth σε command line και ακολουθήστε τις οδηγίες από αυτό το url:

https://blog.ethereum.org/2016/11/20/from-morden-to-ropsten/

κάτω από το section “Starting the new “Ropsten” test network”.

Όταν τελειώσει το sync (μπορεί να πάρει από μερικές ώρες μέχρι μέρες) μπορείτε να πάτε στο mist wallet στο tab develop> start mining (όχι στο main network αλλά σε ένα test-net) και συνήθως μετά από μισή ώρα θα έχετε κάνει γύρω στα 25 test Ether που χρειάζεστε για να κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή με το Ethereum.

Εναλλακτικά xωρίς την χρήση του Ethereum Mist Wallet:

 • Mπορείτε να εγκαταστήσετε το plug-in Metamask του Chrome (δεν υποστηρίζονται άλλοι browser προς το παρόν) που ουσιαστικά είναι έναν wrapper για να έχεις το Ethereum κατευθείαν στον browser χωρίς να τρέχεις το node.

https://chrome.google.com/webstore/detail/metamask/nkbihfbeogaeaoehlefnkodbefgpgknn

 • Κάνετε εγκατάσταση και βάζετε κωδικό για το account που θα σας φτιάξει αυτόματα.
 • Μέσω του solidity online compiler μπορείτε να γράφετε και να κάνετε deploy contracts.

http://ethereum.github.io/browser-solidity/

Σημειώσεις:

 1. Το Geth στα windows θα πρέπε να το τρέχετε από αυτό το directory C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Ethereum Wallet\binaries\Geth\unpacked\geth-windows-amd64-1.5.2-c8695209
 2. Αν σε κάποια στιγμή σταματήσουν να κατεβαίνουν blocks στο terminal με το Geth client πάτε στο directory του Geth και αφαιρέστε την database που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα με την εντολή geth removedb και μετά τρέξτε το από την αρχή. Διαφορετικά κάθε φορά που θα διακόπτετε το downloading θα κάνει πολύ περισσότερη ώρα να κάνει sync με το blockchain.
 3. Άμα κάνετε sync μέσω του Geth μην έχετε ανοιχτό παράλληλα το Mist wallet γιατί μπορεί να αρχίσει να κατεβάζει block από άλλο network και θα πρέπει να ξανακάνετε την διαδικασία.
 4. Αν κατεβάζετε μέσω Geth χρησιμοποιείστε αυτή την εντολή για να κατέβουν γρηγορότερα τα block: geth –fast –cache=512 –maxpeers 75 –jitvm
 5. Υπάρχουν μερικά site που δίνουν δωρεάν λίγο Ether για τεστ network αλλά τα περισσότερα δεν δουλεύουν πάντα. Το παρακάτω site σου στέλνει 3 Ether

  https://zerogox.com/ethereum/wei_faucet

 6. Για να μάθετε τη γλώσσα solidity για να προγραμματίζετε contracts μπορείτε να δείτε το παρακάτω tutorial που είναι το καλύτερο που υπάρχει προς το παρόν

  https://www.youtube.com/watch?v=9_coM_g7Dbg

 7. Και για το metamask (πάλι από το ίδιο κανάλι) το παρακάτω tutorial αλλά είναι ημιτελές

  https://www.youtube.com/watch?v=CpUMn66UtRQ