Τζούλιαν Ασάνζ: Η NSA και η Google κάνουν την ίδια δουλειά – Ειδήσεις – Επιστήμη-Τεχνολογία – in.gr

Τζούλιαν Ασάνζ: Η NSA και η Google κάνουν την ίδια δουλειά – Ειδήσεις – Επιστήμη-Τεχνολογία – in.gr.

Λονδίνο

Η Google και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ουσιαστικά ανήκουν στην ίδια βιομηχανία, λέει ο διαβόητος συνιδρυτής των Wikileaks σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist.

Από το καταφύγιό του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο καταζητούμενος Τζούλιαν Ασάνζ σχολιάζει τις συνέπειες από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την NSA και προειδοποιεί ότι η «συγκέντρωση εξουσιών» στο Διαδίκτυο απειλεί να μας οδηγήσει σε μια δυστοπία.

Για το ρόλο των μεγάλων διαδικτυακών επιχειρήσεων, ο Ασάνζ απαντά: Όταν αποκαλύφθηκε ότι η Google συνεργαζόταν στενά με την NSA μέσω του συστήματος παρακολούθησης PRISM, η εταιρεία έχασε ένα μέρος της λάμψης της. Έπειτα όμως από την κατακραυγή των χρηστών, η Google και άλλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, όπως η Facebook, έκαναν στροφή και προσπάθησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την NSA. Λες και δεν υπάρχουν ως πολιτικές ή εταιρικές οντότητες».

«Είναι απλά στη φύση της Google να συλλέγει όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. Να αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες, να τις καταλογογραφεί, να δημιουργεί το προφίλ κάθε ανθρώπου, να προβλέπει τα ενδιαφέροντά τους και να πουλά αυτά τα προφίλ σε διαφημιστές και άλλους».

Leave a Reply